E timpul sa te informezi

Cum va cautati un job nou?

Alina Popa, Content Manager, copywriter and project manager

 

Mediul online a schimbat modul in care oamenii isi cauta un nou serviciu. Portalurile de specialitate au deschis usa pentru toti cei care isi cauta un nou loc de munca.

Primul pas al oricarui om care isi cauta activ un job nou este sa isi creeze un CV, pe cel putin 203 portaluri cunoscute in Romania. Apoi isi poate cauta job-ul dorit in baza de date. Este simplu si eficient.

Cu toate acestea se observa faptul ca multi oameni aplica la diverse job-uri pentru care nu au calificarea necesara. Acest lucru duce la ingreunarea procesului de selectie. Coplesiti de multitudinea de CV-uri, oamenii din departamentele de resurse umane risca sa treaca cu vederea CV-uri relevante. La aceasta se adauga volumul de munca foarte mare, stresul, presiunea de a gasi candidati rapid sau de a intervieva un numar cat mai mare de oameni pentru a-si indeplini sarcinile de serviciu.

Un alt mod prin care puteti sa va gasiti online un job nou este sa urmariti cateva firme mari de recrutare si sa trimiteti CV-ul atunci cand se iveste o ocazie. Firmele serioase au deja un site pe care isi publica deschiderile, precum si o pagina de Facebook. Comunicarea este mult mai usoara, iar in functie de experientele celor care au avut de-a face cu compania respectiva puteti sti daca este una serioasa sau nu.

O alta sansa ar fi urmarirea unor bloguri de specialitate sau site-uri din industria in care lucrati, unde apar, din cand in cand, deschideri la nivelul unor companii din piata.

O alta modalitate ar fi recomandarea. Este cea mai utilizata metoda, mai ales cand vine vorba de o industrie mica, in care toata lumea cunoaste pe toata lumea.

Voi ati schimbat locul de munca in ultimul an? Cum v-ati gasit un nou job?